Sadržaj Navigacija Traži
 
Ovdje ćete pronaći informacije o Hypo Grupi.

PRIJAVA TOKENOM


Za prijavu tokenom kliknite 'Ulaz'

PRIJAVA DIGITALNIM
CERTIFIKATOM


Odaberite odgovarajuću tipku za prijavu u HYPOnet

Prijava putem Smart Card-a
Prijava putem Smart Card-a
HYPOnetu možete pristupiti kao ovlašteni korisnik kojemu je Banka dodijelila digitalni certifikat, odnosno korisničko ime i token.

Detaljne upute za korištenje HYPOneta potražite klikom na gumb "Pomoć".

Mali fontSrednji fontVeliki font

Inhalt:

Sie befinden sich hier:
 

Devizno tržište


Devizno tržište trguje devizama na međubankarskom tržištu u cilju upravljanja i održavanja devizne pozicije Banke te u svrhu zarade od trgovanja.
Standardni proizvodi koje trguje ovaj desk su: FX SPOT transakcije, FX swapovi, FX forwardi te Non-Deliverable Forwardi.

FX Spot - kupoprodaja deviza
Brza kupoprodaja jedne valute za drugu na međunarodnom ili domaćem tržištu s rokom izvršenja do dva radna dana nakon sklopljenog posla.

FX Forward
Terminska kupoprodaja deviza (forward poslovi) označava kupnju ili prodaju deviza sklopljenu danas po tečaju formiranom danas, a s datumom dospijeća u budućnosti (dospijeće duže od dva radna dana). Forward ugovor garantira fiksni tečaj danas za kupnju ili prodaju valute u budućnosti.

FX Swap
Transakcija u kojoj dvije ugovorne strane dogovaraju kupovinu (prodaju) valute danas (SPOT) i istovremenu prodaju (kupnju) valute na određeni datum u budućnosti (Forward). Cijena ovog proizvoda formira se na temelju SPOT tržišnog tečaja i diferencijalu kamatnih stopa na kotirani par valuta.

Non-Deliverable Forward
NDF (Non-Deliverable Forward) je Forward posao kod kojeg na datum valute ne dolazi do izmjene novčanih sredstava već se samo obračunava razlika između dogovorenog tečaja i srednjeg tečaja na datum valute.
Svrha NDF-a je zaštita od tečajnog rizika bez stvarne razmjene novčanih sredstava.

Kamatni Swap
Kamatni Swap (Interest Rate Swap) je proizvod koji se koristi za zaštitu od kamatnog rizika. Između ugovornih strana dolazi do konverzije varijabilne u fiksnu kamatnu stopu i obratno. Ugovorne strane obvezjuju se na međusobnu razmjenu novčanih tokova kroz ugovoren budući vremenski period i na unaprijed dogovorenu visinu glavnice. Ne dolazi do razmjene glavnice.

U sklopu Deviznog tržišta obavlja se i trgovanje efektivnim stranim i domaćim novcem za Banku te organizira opskrba poslovnica gotovinom.


Kontakt:

Ivan Glavak, Foreign Exchange; 01/6032-206
ivan.glavak@hypo-alpe-adria.hr

Hrvoje Bagarić, Foreign Exchange; 01/6033-122
hrvoje.bagaric@hypo-alpe-adria.hr

Mate Jelić, Foreign Exchange; 01/6033-306
mate.jelic@hypo-alpe-adria.hr

Dealing: HAAZ
Reuters: <HYHRA>

Pretraživanje

Schnellsuche:

Usluge i kontakti